cONSTRUIM CARIERE PENTRU SUCCESUL TĂU!

“SpRIJINIREA ŞOMERILOR DIN JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN PENTRU iNTEGRAREA PE PIAŢA MUNCII”

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

INVESTEŞTE IN OAMENI!

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Despre proiect

Despre proiect

Obiectivul general al proiectului este cresterea ratei de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor, in special a celor de lunga durata, din judetul Caras-Severin prin masuri de ocupare cu caracter activ - furnizarea unor programe integrate si inovative, respectiv promovarea mobilitatii geografice si ocupationale. Obiective specifice: 1. Dezvoltarea motivatiei
Citeste mai mult »

Ultimele stiri

Obiectivul general al proiectului este cresterea ratei de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor, in special a celor de lunga durata, din judetul Caras-Severin prin masuri de ocupare cu caracter activ – furnizarea unor programe integrate si inovative, respectiv promovarea mobilitatii geografice si ocupationale.

Obiective specifice:

1. Dezvoltarea motivatiei pentru a ocupa un loc de munca si pentru construirea carierei.

2. Cresterea gradului de competitivitate, adaptabilitate, receptivitate si flexibilitate fata de cerintele actuale de pe piata muncii.

3. Dezvoltarea unor masuri de sprijin suplimentar pentru integrarea somerilor de lunga durata prin initiative locale si schimb de bune practici transnationale in acest domeniu.

4. Dezvoltarea de competente solicitate in prezent de angajatori si promovarea nevoii formarii profesionale. continue pentru a raspunde evolutiilor de pe piata muncii

5. Cresterea mobilitatii ocupationale si geografice in baza dobandirii de noi abilitati si competente cheie si prezentarii oportunitatilor de ocupare a unui loc de munca in spatiul Uniunii Europene.

6. Atragerea si mentinerea pe piata muncii a unui numar cat mai mare de someri.

 

Cum realizam aceste obiective?

1. Prin organizarea campaniilor de informare si promovare: seminarii de informare, constientizare si motivare (in special pentru somerii de lunga durata).

2. Prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere si orientare profesionala gratuite, respectiv de mediere.

3. Prin furnizarea de cursuri gratuite in domenii solicitate pe piata muncii.

4. Prin crearea de grupuri de actiune locala si centre de integrare a somerilor de lunga durata. Prin schimb de experienta in domeniul formarii profesionale si a masurilor de stimulare a ocuparii in randul somerilor.

5. Prin stimularea mobilitatii ocupationale/geografice si organizarea unui job-club in vederea facilitarii accesului la ocupare.