cONSTRUIM CARIERE PENTRU SUCCESUL TĂU!

“SpRIJINIREA ŞOMERILOR DIN JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN PENTRU iNTEGRAREA PE PIAŢA MUNCII”

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

INVESTEŞTE IN OAMENI!

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Blog

Despre proiect

Obiectivul general al proiectului este cresterea ratei de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor, in special a celor de lunga durata, din judetul Caras-Severin prin masuri de ocupare cu caracter activ - furnizarea unor programe integrate si inovative, respectiv promovarea mobilitatii geografice si ocupationale. Obiective specifice: 1. Dezvoltarea motivatiei
Citeste mai mult »

Ultimele stiri

Ai ramas fara loc de munca?

30
Sep

Acum este momentul să reflectezi asupra ta şi a vieţii tale în acest moment pentru a schimba situația. Pentru acest lucru vă fac cunoscut un instrument.

Acest instrument se numește Analiza personală SWOT. Utilitatea acestei analize constă în faptul că te ajută să identifici aspectele care trebuiesc îmbunătaţite, şi cel mai important, îţi permite să identifici punctele tale tari pe care le poţi valorifica pentru a profita de oportunităţi şi de a contracara orice ameninţări externe care pot apărea în dezoltarea ta. Este un instrument care te ajută să te cunoști mai bine, să identifici pe ce te poți baza și să rectifici ce se poate rectifica astfel încât să ajungi la succes.

Ce înseamnă SWOT (acronim) ?
• S reprezintă Punctele Tari (Strengths),
• W se referă la Punctele Slabe (Weaknesses),
• O reprezintă Oportunităţile (Opportunities), şi
• T defineşte Ameninţările (Threats)cu care te confrunţi.

Prima etapă în realizarea acestei analize constă în examinarea propriilor puncte tari şi a celor slabe:

• Punctele tari. Punctele tari sunt caracteristici individuale, care sunt cunoscute sub denumirea de competenţe personale şi calităţi interne, tot ce este asociat cu succesul în viaţă şi evoluţia pozitivă. Sunt aspecte pozitive interne care sunt sub control pe care le poţi valorifica în planificarea personală.

• Punctele slabe. Punctele slabe sunt elementele negative interne pe care le poţi controla. Ele sunt cele care te împiedică să obţii performanţele dorite. Punctele slabe pot include: lipsa de experienţă, acces la resurse limitat, abilităţi limitate, etc. Este important să adaugi în listă orice aspecte sau domenii ale vieţii tale despre care simţi că te-ar împiedica să progresezi.

De reținut! nu ezita să enumeri toate lucrurile negative. Deşi nu este întotdeauna confortabil, este indicat să te concentrezi pe părţile negative ceea ce te va determina să lucrezi la ameliorarea acestora.

După ce ai identificat punctele tari și cele slabe pasul următor constă în analizarea:

• Oportunităţilor.  Acestea sunt condiţii pozitive externe de care poți să profiți. Ele sunt corelate cu schimbările/evoluțiile tehnologice, persoane care pot influența  deciziile, schimbări sau situaţii care te pot sprijini în atingerea aspiraţiilor. Acestea sunt condiții externe pozitive pe care nu le controlezi dar pe baza cărora poți să îți planifici să le foloseşti în dezvoltarea ta.

• Amenințărilor externe. Acestea pot să stea în calea succesului tău, pot avea un impact negativ şi nu sunt controlabile dar le poți diminua efectele dacă le recunoști.

7240 Comments for this entry